Самоуправляващите се автомобили са следващата революция, смята Бил Гейтс

Следващата голяма революция ще са самоуправляващите се автомобили, прогнозира основателят на Microsoft Бил Гейтс. Те ще доведат до множество промени в живота на хората, заявява Гейтс по време на конференция на Financial Times.

Истинската революция и пълна промяна на шофирането и логистиката ще се случи, когато самоуправляващите автомобили са напълно готови. Гейтс очаква, че Uber може да е компанията, която да реализира тази технология преди всички останали.

Той споделя, че в момента Uber е "просто реорганизация на труда в по-динамична форма". Това обаче не е от особено значение, коментира Гейтс, защото Uber е и компанията с най-голям бюджет за проучване и разработка на автономни автомобили. Това ще е основното й предимство, а не сегашният й бизнес, смята Гейтс.

Според него в момента човечеството е в най-бързия период на иновации в историята си. Толкова бърз, че все още не е ясно как той ще се отрази на икономиката. Въпреки това, "все още има много работа", коментира Гейтс. Роботите още дълго време ще са с ограничени възможности и пазарът на труда за сега не е застрашен от сериозни промени. Въпреки това постепенно бъдещето ще показва, че ще става по-трудно за хората със средно или по-ниско образование.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини