Полицейска операция срещу трафика на имигранти

Десетки бежанци бяха задържани при мащабна операция на ДАНС и СДВР в София.

Затворен за движение бе участък на ул . “Цар Самуил” между ул. “Св. Св. Кирил и Методий” и бул. “Сливница".

Заради акцията не се допускаше преминаването на пешеходци в района на Женския пазар, в който живеят много нелегални имигранти, съобщиха БНР и "Фокус".

Претърсваха се хостели в района на Женския пазар. Източници от СДВР обясниха пред националното радио, че акцията е за залавяне на хора, които помагат на бежанците да стигнат до София.

Над 35 души бяха задържани при операцията. По неофициална информация повечето от тях са сирийски граждани.

От сграда на ул. „Цар Самуил” служители на ДАНС и СДВР изведоха около 21 души, които качиха в полицейски бус. Задържаните лица са от чуждестранен произход. Бусът със задържаните бе предвождан от два полицейски патрула с включен сигнал.

Помещение на ул. „Цар Самуил”, намиращо се в участъка между улица „Св. Св. Кирил и Методий” и бул. „Сливница”, пък бе разбито. От него служителите на ДАНС изведоха две жени с дете на видима възраст между 3 и 5 години и мъж, които впоследствие също вкараха в полицейски патрул. 

От трета сграда бяха задържани 14 души, които също бяха отведени.

Малко след 9.30 ч. специализираният автомобил на жандармерията и служителите на ДАНС и СДВР освободиха за движение отсечката на ул. „Цар Самуил”. 

Паралелно с акцията край Женския пазар, операция на ДАНС и на СДВР се провежда и на още няколко места в София.

Рано тази сутрин около 10 души са били задържани на метростанция "Бели Дунав" в столичния квартал "Надежда". Хората, които живеят на тази улица, казват, че постоянно пристигат нелегални бежанци в изоставени къщи в района, които се дават под наем. 

Често обаче нелегалните бежанци предизвиквали проблеми и сбивания, а понякога се случвало след тези сбивания да има и ранени.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини