Бойци на "Десен сектор" влязоха в престрелка с украинската милиция

Трима бойци на украинската националистическа организация "Десен сектор" са били убити в престрелка в град Мукачево, в западната Закарпатска област, съобщи Антон Герашченко, съветник на министъра на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ТАСС.

Герашченко написа на личната си страница във Facebook, че група от 15-20 души пристигнала в обект, "имащ отношение към народния депутат на Украйна с печален опит от 90-те години на 20-и век - Михайло Ланьо. Възникнал въоръжен конфликт, причините за който още не са установени".

След това бойците на "Десен сектор" открили стрелба и изстреляли няколко гранати по пристигналите на място милиционери.

 "В престрелката загинали трима от нападателите. Ранени били трима милиционери и четирима цивилни. Стреляйки с гранатомети, нападателите унищожили два автомобила на милицията. Останалата група нападатели е блокирана в горичка. Предложено им е да сложат оръжие и да се предадат", разказа съветникът в украинското МВР. 

Двама души бяха убити и осем - ранени, в Западна Украйна днес при нападение на бойци от крайнодясната организация "Десен сектор" срещу спортен клуб на депутата от проруската Партия на регионите Михайло Ланьо, предаде по-рано ТАСС, като се позова на местни медии.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини