Тервел Пулев загуби в полуфиналите на европейското, остава с бронз

Тервел Пулев допусна загуба в полуфиналите на европейското първенство по бокс в Самоков. Той падна от руснака Евгени Тишченко в категория до 91 кг след единодушно съдийско решение и остана с бронзов медал.

Това е вторият бронз за българския отбор, след като по-рано Тинко Банабаков също падна в полуфинал, но при 49-килограмовите.

Пулев, който е бронзов медалист от Лондон 2012, започна добре срещу Тишченко, като изигра най-добрия си рунд на европейското. Съдиите обаче дадоха предпочитанието си за сребърния медалист от световното.

Водачът в схемата взе явно предимство в следващата част. Въпреки подкрепата на публиката на на брат си Кубрат, Тервел Пулев не можа да отговори и се стигна до загуба с 0:3 (27:30, 26:30, 27:30).

Това е трети медал за боксьора от европейски първенства. Този сезон той насочи кариерата си към професионалния бокс, като изигра два мача в сериите АРВ на АИБА.

Съперник на Тишченко във финала ще е полякът Игор Павел Жакубовски.

Във вечерната сесия, която започва от 20.00 ч., в полуфинални мачове ще излязат още трима българи – Даниел Асенов (52 кг), Елиан Димитров (60 кг) и Петър Белберов (+91 кг).

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини