Натискат Хасково да подписва за кмета, учители сковани от страх

Масирана кампания за събиране на подписи за издигане на кандидатурата на кмета Георги Иванов за пети мандат тече от няколко дни, съобщиха читатели на Haskovo.net. Особено агресивни били активистите в последния ден на работната седмица, когато подписката влязла в детските градини, а според някои и в училищата. Педагозите били накарани да се подписват с име и ЕГН в подкрепа на Георги Иванов. Обхванати били социалните заведения към общината, общински предприятия, работници и служители във фирми, близки до властта. Това ставало въпреки забраната в Изборния кодекс, чл. 182 (2) Не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

Според някои читатели идеята била през следваща седмица Инициативен комитет да излезе с подписка от над 10 000 парафа, а градоначалникът, под натиска на всенародната любов, да се съгласи да се кандидатира за нов, пети мандат. Очаквало се това да се случи още в понеделник.

Информацията за събирането на подписите бе потвърдена от няколко места, но всички запитани категорично отказаха да излязат с имената и лицата си заради страх от уволнения и репресии.

Да разкаже какво всъщност се е случило се съгласи една детска учителка в градска забавачка. Тя обаче постави изрично условие да бъде снимана в гръб, за да не я разпознаят. И дори гласът й да бъде променен. "Аз и няколко колежки казахме, че ще си помислим, за да спечелим време. Друга пък подписа, но каза, че няма как да научат за кого гласува,а подписът й тук е колкото да няма неприятности с шефовете", разказа тя.Страхът на педагозите е наистина впечатляващ и буди много размисли.

Чуйте какво разказа тя:    

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини