Как от Теленор "законно" надписват сметки на хора, които рядко ползват мобилната им услуга

В редакцията на сайта ни се получи писмо от нашия читател Росен Рударски, който е възмутен от способите, използвани от мобилните оператори и по-конкретно от Теленор за печелене на пари от въздуха. Читателят ни е приложил и фотокопие от сметката за телефоните за доказателство.

Ето какво ни пише той:

"Схемата е следната: Получавате СМС който ви уведомява, че сте абонирани за някаква услуга, ако не върнете подходящ отговор, че не сте съгласни си оставате абониран за дадената услуга от типа УДС (Услуга с добавена стойност). Има и други подобни сложни варианти. Сещате се, че човек който не разбира не може да извърши правилните действия за да се откаже (в конкретния случай с два мобилни номера). В следствие на което директно се абонирате за тези услуги.

В моя случай става на въпрос за двама възрастни хора които могат да боравят най-много със зелена и червена слушалка. Те ползват за изходящи разговори не повече от 10-15 минути месечно при предплатените 250+. Това изглежда не устройва мобилния оператор, който решава да увеличи сметката с колкото може. Това е в продължение на години..... На другите два номера от общо 4-тирите които плащам, се ползват активно и съответно такива СМС-и не са пристигали."   Росен Рударски
Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини