Властите обещават да осигурят нормално пътуване днес

Ангажираните с регулирането на шосейния транспорт в България институции обещават да направят необходимото, така че очакваният днес засилен трафик да не задръсти пътната мрежа и да не се повторят колоните и тапите в началото на почивните дни.

Прогнозата е за значителна облачност и краткотрайни валежи  на места в Югозападна България и слънчево време в Североизточна България и по Черноморието. Минималните температури ще са между 12° и 17°, а максималните между 22° и 27°.

На ремонтираните участъци по магистралите "Хемус и "Тракия" са осигурени две ленти за движение в посока към София и една - съответно към Варна и Бургас, съобщи пътната агенция. Две ленти ще пропускат трафика към софия и по пътя от Перник през Драгичево, алтернативен на магистрала "Люлин". 

Вчера предсрочно за движение беше пуснато движението в лентата по посока към София на виадукта "Бебреш".

"Гранична полиция" призова пътуващите от Гърция да използват не само граничните пунктове "Кулата" и "Маказа", но и "Илинден", "Капитан Петко войвода" и "Ивайловград". 

От "Пътна полиция" припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване. Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени и допълнителни сили. Служителите на пътната полиция призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини