"Най-големият урок на света" в ОУ П.Славейков"

    Димитроивградското ОУ „Пенчо Славейков“ се включи в глобалната инициатива „Най-големият урок в света“. Кампанията на Уницеф се провежда в целия свят за запознаване на младото поколение с новите Глобални цели за устойчиво развитие. Те бяха подписани от лидерите на 193 страни по света и бяха представени на 25 септември 2015 г. от Организацията на обединените нации.

    В часа на класа на учениците в нагледен вид бяха представени седемнайсетте глобални цели за устойчиво развитие. Техните символични обозначения бяха поставени във всяка класна стая, за да могат да предизвикат размисли и дебати в следващите часове.

     Подчинени на призива на кампанията да се работи с младото поколение, което да направи нашата планета справедлива, здрава и устойчива, днес учители от училището доразвиха урока със специален час. Той бе посветен на запознаване на третокласниците с трите основни измерения на устойчивото развитие – икономическо, социално и екологично. Чрез достъпно филмче и снимки бяха отразеци целите - да изкореним крайната бедност, да се справим с неравенствата и несправедливостта и да се справим с климатичните промени.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини