Руските самолети ударили 11 командни пункта на терористите в Сирия

Руските военни са осъществили 39 бойни полета и са нанесли удари по 49 обекта от инфраструктурата на терористите в Сирия. Това съобщава агенция Новости, позовавайки се на представителя на Министерство на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

По думите му, на 16 октомври самолетите на Въздушно-космическите сили на Русия са нанесли удари по подземни укрития, пунктове за управление, заводи за производство на самоделно въоръжение, огневи позиции и артилерия на бойците, складове с въоръжение, боеприпаси и запаси на терористичната организация „Ислямска държава".

От авиобаза „Хмеймим" са изпълнени 36 бойни полета, нанесени са удари по 49 обекта в провинция Хама, Идлиб, Латакия, Дамаск и АлепоУнищожени са 11 командни пункта и пунктове за управление на бандитските групи, гласи информацията на руското ведомство.

Игор Конашенков отбелязва, че включително е унищожен завод за взривни устройства, както и три огневи позиции на артилерията, девет склада с оръжие и боеприпаси, две бази с военна техника, 15 полеви лагера и бази на терористи, както и 8 укрепления и отбранителни позиции.

Всички руски самолети след изпълнение на бойните задачи са се върнали в базата.

Генералът допълва, че руските безпилотни апарати продължават да провеждат мониторинг на обстановката от небето над Сирия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини