Избрани за съветници се отказват от местата си в местния парламент

Избрани за общински съветници масово се отказват да встъпят в правомощия и отстпъват място в ОбС на тези, които са след тях в листите.

Най-видим е процесът в редиците на ДПС. Да положат клетва в понеделник са отказали Аксиния Каменова, Танер Алимолла и Салимехмед Рагъбов. На тяхно място това ще направят Хюсеин Караджов, Касим Байрам и Айсин Кюлджю. Ще припомним, че Каменова (8-ма в листата на Движението), Алимолла (10-ти в листа) и Рагъбов (18-ти, последен, в листата) успяха да съберат съответно 105, 68 и 88 преференциални гласа. Хората, които ще ги заменят, имат едва по 37, 53 и 18 преференции, но пък като позиции в листата бяха втори, пети и шести.

Поради избора му за нов кметски мандат, се прекратяват пълномощията на общински съветник на Емил Караиванов и мястото му следва да се заеме от Мария Вълканова. Тя самата обаче, като част от неговия екип и вицекмет, също се отказва и така в местния парламент ще влезе Божидар Малинов.

Изричен отказ да встъпи в правомощията на общински съветник е заявил и Георги Запрянов от КП "Народен съюз". Предвид това за съветник ще бъде обявена следващата в листата Румяна Балабанова.

Разместване ще има и при "Зелените". По предварително вътрешно споразумение съветници от тях ще станат само тези, които са се "класирали" за ОбС с най-много префереции. В случая това са Мариан Велев и Дамян Борисов. По приетия критерии Борисов, 6-ти в листата, измести водачката Павлина Ванова. Разпределението на местата в самата листа пък стана чрез публично теглене на жребий.

К.Нешева

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини