Подписката за референдум, инициирана от Шоуто на Слави, тръгна и в Асеновград

    Подписката е разположена в центъра на града, на "гърба" на Районното управление на полицията. В първия ден искането за референдум подкрепиха над 220 асеновградчани. Към момента със събирането на подписи са се ангажирали двама души, което е недостатъчно, предвид че са работещи млади хора и помагат изцяло на доброволни начала. Ето защо се търсят поне още двама доброволци.

    Листове за подписи обаче са оставени и във фризьорски салон "Лю Безен", тепърва ще има и стационарни пунктове из кварталите - заведения и магазини, за улеснение на тези, които нямат възможност да дойдат до центъра на града.

    Ако искате да станете доброволец и да помагате при събирането на подписи, може да се свържете с Гражданско движение "ДНЕС" на тел. 032/59 71 58 или е-mail: dnes_plovdiv@abv.bg, отговорник е Мария Граматикова.

    В страната подписката, инициирана от Слави и екипа му, започна на символичния 10 ноември и по закон може да продължи 3 месеца - до 9 февруари. За да бъде задължен парламентът да свика допитването, трябва да са се подписали най-малко 400 000 избиратели. Народното събрание има право да редактира въпросите, но без да променя смисъла им.

    От "Шоуто на Слави" разчитат на сериозна помощ в събирането на подписите на своите партньори от ГД "ДНЕС", които пък бяха сред организаторите на протестите срещу цената тока през февруари 2013 г.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини