Терминал 1 остава затворен, няма експлозиви в буса

Няколко часа след началото на проверката на съмнителния бус до Терминал 1 служителите на реда извършиха още един контролиран взрив, след което за втори път пуснаха в буса специално обучено куче за откриване на експлозиви.

И тази проверка показа, че в съмнителният багаж не е имало взривоопасни елементи. Към момента буса с белгийска регистрация остава паркиран близо до Терминал 1.

Малко преди 17 часа полицията изтегли микробуса от платения паркинг, за да може по-детайлно да огледа колата, след като багажът е свален на паркинга. Второто куче, което проверявало багажа, не реагирало за наличие на взривно устройство.

Частите на ДОТО огледали двигателя на микробуса и под него, защото имало съмнения, че там може да е поставено взривното устройство. Пътят към терминал 1 остава затворен.

Около разбитите му задни врати са разхвърляни вече проверените му багажи, в които категорично е установено, че бомба няма.

Междувременно маршрутки на летище София се ангажираха да извозят част от пътниците и от служителите на Терминал 1 към зоната на Терминал  2, където се осъществяват прехвърлените полети.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини