Американец се натъкна на необичайни изображения в Google Street view

    Един следобед неотдавна американския художник Кайл Уилямс мързеливо разглеждал Google Street view в търсене на вдъхновение, когато се натъкнал на необичайна гледка: момиче от чийто гръден кош излизал крак. Бързо направил скрийншот и започнал да търси други подобни изображения.

    “Търсех музикални магазини във Франция чрез Google Street View, за да разбера как изглеждат отвън, разхождах се наоколо. Накрая се оказах на плажа в Ница и започнах да кликам върху малките сини кръгчета, които подсказваха, че е наличен 360 градусов изглед”, казва Уилямс, той кликнал на едно от тях и се натъкнал на необикновената гледка.

    През следващите няколко дни успял да събере колекция още 20 подобни изображения.

    Разбрал, че за да открие бързо такива кадри, резултат от неизправност в начина, по който Google Maps обединява изображенията, за да се получи 360-градусов изглед, трябва да търси в райнои със струпване на множество хора.

    Така се натъкнал на самотен чифт крака, на мъж, чиято ръка излизала от лицето; на мъж без лице, който си прави селфи.

    Любимата му снимка е тази на жена лежаща на плажа, докато каменистият пясък я поглъща.

    Плажовете са любимо място на Уилямс за откриване на подобни изображения. Те са умерено населени и добре заснети, а пясъкът като фон създава приятна цветова палитра.

    Така попаднал на жена с необичайни пропорции на тялото, снимана докато се пече на плажа, на още една очевидно изчезваща жена с бира в ръка, на двуглаво куче и ръка на зомби, подаваща се от земята.

    Уилямс се двоуми по въпроса дали изобреженията могат да се считат за изкуство. В момента той просто ги събира за забавление.

    “Те не са мои. Нечия камера е запечатала даден момент и след това снимките са били качени. Аз просто открадвам любимите си и ги представям заедно с други подобни. Въпреки че двуметрова маслена картина обединяваща всички тези изображения ще стои добре на стената”, казва той.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини