Военното поделение в Асеновград отбеляза Деня на ракетните войски и артилерията

    Празника в поделението уважиха лично зам.-началникът на отбраната на РБългария генерал-майор Пламен Атанасов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и зам.-командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев.

    На тържествено събрание присъстваха още командири на военни формирования от въоръжените сили, директори на дирекции в Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, началници на отдели в командването на Сухопътните войски, представители на Българската православна църква, ракетчици и артилеристи от запаса и резерва, бивши командири и офицери от 4-ти артилерийски полк, зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова, Пловдивският митрополит Николай, представители на бизнеса, граждани.

    По повод празника генерал-майор Пламен Атанасов и генерал-майор Адрей Боцев наградиха военнослужещи за постигнати високи резултати в служебната дейност, показан висок професионализъм, проявено усърдие и трудолюбие.

    В знак на признателност пред паметника на загиналите воини в Балканската война бяха поднесени венци и цветя.

    След тържествената церемония пловдивският владика отслужи благодарствен молебен и водосвет в съслужие със свещеноикономи от Пловдивската митрополия и свещеници от епархията пред параклис "Св. Георги Победоносец" в двора на поделението.

    Поздравителен адрес към военнослужещите и командира им полк. Лъчезар Мишев бе отправен и от кмета на Асеновград Емил Караиванов.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини