Дай своя глас в Златна пролет`2016: "Едно начало" на красивата асеновградчанка Милена

    "Едно начало сега и хиляди тайни неща...Може би днес, щом вали, утре светът ще блести...От любов." Думи като тези лесно се запомнят, особено, ако към тях има мелодия, прилепнала перфектно, почти като "втора кожа". Такава, каквато е тя на песента на Милена Костова. Асеновградчанката с прекрасен глас е сред финалистите на конкурса за поп и рок музика Златна пролет`2016 на БНР. Невероятно нежният текст на "Едно начало" е написала сама, разчитайки на вдъхновението и таланта си. За музиката обаче се е доверила на Ефтим Чакъров. И той като Милена е от Асеновград, но отдавна е надскочил местните предели и работи с певци от ранга на Маргарита Хранова и Тони Димитрова.

    Красивата асеновградчанка също се занимава с музика отдавна. Пее и свири на пиано от малка и въпреки младостта си може да се похвали със завиден професионален опит. Стартира като вокалист на рок група "Хоризонт", но бързо се ориентира към джаз музиката - преди да замине в чужбина възпитаничката на Етиен Леви е солист на "Биг бенд Пловдив". Следват 5 години в Дания и работа в повечето стандинавски страни. Пее и свири с различни чуждестранни музиканти, участва в международни музикални формации, след което сформира собствно трио и се връща в родината. Сега Милена работи върху първия си студиен албум, който скоро трябва да е на пазара. В момента пък е сред номинираните в конкурса на Българското национално радио наред с "Атлас", "Спринт", Васил Петров и други класни музиканти.

    "Златна пролет" се организира ежегодно с цел популяризиране на съвременната българска музика. Има както гласуване от страна на експертно музикално жури, така и от страна на слушателите. През годините победители са ставали песни на Валди Тотев, Gravity Co, Д2, БТР, Любо Киров. Тази година награждаването ще е през април. Освен първа и втора награда има предвидена и специална такава, която е участие на фестивала "Евросоник" в Грьонинген в Холандия.

    Към днешна дата песента на талантливата асеновградчанка води във временната класация. Ако искате да я подкрепите, можете да го направите като гласувате за нея, а преди това, разбира се, да чуете нейното и на Ефтим Чакъров прекрасно "Едно начало".

    К.Нешева

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини