Хасан Азис представи новата си програма за мандата,ГЕРБ и РБ я посрещнаха на нож

    Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис представи днес за одобрение новата си програма за развитието на общината „За успеха на Кърджали“. Тя обхваща периода 2015-2019 г. Програмата е продължение на документ със същото съдържанвие за мандата 2011-2015 г. Градоначалникът бе категоричен,че успехът за Кърджали е истински когато за него са работили заедно всички политически сили в местния парламент.

    Той отчете направеното през предния мандат и предложи нови инициативи за настоящия.Програмите му бяха посрещнати на нож от съветниците от ГЕРБ и РБ.

    Председателят на групата съветници на герберите Огнян Иванов заяви,че названието на програмите „За успеха на Кърджали“ не отговаря на същността им.Кърджали вече е опасен град за живеене.Скоро ни очаква бедствена ситуация с бездомните кучета.Тротоари и улици са в трагично състояние.Няма да покрепим новата програма,категоричен бе Огнян Иванов.

    Председателя на групата съветници от Реформаторския блок Радослав Милев от своя страна каза,че не приема програмата за настоящия мандат,защото в нея нямало конкретни срокове и осигурено финансиране.Той посочи като конкретен пример за проект,който няма да бъде изпълнен-мостът при Крайно село над Арда.

    Кметът Хасан Азис посочи,че на последните местни избори хората от общината са дали оценка за програмата „За успеха на Кърджали „ и неговата работа,като 60 % от тях са го подкрепили.Искаме този процент да е по-висок и затова ще работим през настоящия мандат,врече се градоначалника.Той припомни,че в първата програма са били заложени преимуществено инфраструктурни и благоустройствени проекти.Сред тях са Водния цикъл,газификацията,парк „Арпезос Север“.В новата програма има проекти за 200 млн.лева,за които ще се чака финансиране от европейските фондове и републиканския бюджет.Той посочи,че ако представителите на ГЕРБ и РБ ,които са в управлението на страната помогнат на Кърджали с републиканско финансиране ще бъдат решени належащи проблеми, като този с пътната настилка или моста на Арда при Крайно село.Не можем с 400 000 лева,колкото ни се отпускат, да поддържаме пътната мрежа и уличните настилки, категоричен бе Хасан Азис.

    От БСП влязоха в ролята на помирители. Областният лидер Георги Кючуков призова програмата да не се политизира, а кметът да изгради мост към правителството.

    В програмат“За успеха на Кърлджали“ за мандат 2011-2015 г. са посочени няколко приоритета по които има сериозни достижения като създаване на благоприятна бизнессреда за развитие на предприемачеството и заетостта на населението,развитието на туризма и екпсониране на туристически атракции,доизграждане модернизация и поддържане на техническа инфраструктура с европейски стандарти,изграждане на екологична инфраструктура. За сегашния мандат отново като акцент на първо място е подобряването на бизнесклимата ,подкрепата за туристическите атракции,подобряване на дастъпа до социални услуги,повишаването на административния капацитет и на обслужване на граждани и бизнес.

    Очтетът и новата програма бяха приети с гласовете на групата съветници на ДПС.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини