Препоръки "Какво да правим по улиците на Асеновград" - хит в мрежата

Какво да правим по улиците на Асеновград? Препоръки от една софиянка към гостите на града. Така започва постът, който се завъртя днес из градските фейсбук групи. Следват колкото забавни, толкова и тъжни констатации и съвети, поне за тези, за които Асеновград не остана просто "Най-красивият град" за 2014-та година - мантарата, за която някои все още се държат. Ето и препоръките, които следват. Публикуваме ги с разрешението на първоизточника.

За водачи на МПС:

1. Никога не спирайте заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ви.

2. Карайте със скорост до 30 км/час, по възможност в лявото платно и внимавайте някой да не ви изпревари отдясно. Дръжте здраво пътя и не допускайте бързащите да бързат.

3. Никога не използвайте мигачи, когато променяте посоката си на движение. Те само предупреждават останалите шофьори да дадат газ и да ви попречат на маневрата.

4.Винаги използвайте мобилния си телефон за незначителни разговори с приятели. Намалете скоростта докато разговаряте и дори спрете по средата на улицата. Това е знак за пълното ви превъзходство над останалите в движението.

5. Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви.

6. Понеже пешеходните пътеки са наблъскани една до друга и става задръстване, винаги, когато е възможно, спрете насред пешеходната пътека, за да попречите на пешеходец от близката пътека да премине безпрепятствено. А, ако някой от тях стъпи на зебрата пред вас, дайте газ и клаксонирайте, докато не го изгоните обратно на тротоара.

7. В Асеновград вместо светофари има кръгови движения. В постъпите към кръговете има пешеходни пътеки. А хората се движат на китайска нишка /един след друг/, така че е трудно да влезеш в кръга, а понякога когато влезеш е почти невъзможно да излезеш. Затова докато на някой умен, не му дойде на ум на тези места да постави светофар за пешеходци избягвайте кръговите движения. Или затваряйте очи и НАПРЕД!

8.В Асеновград има и светофари за пешеходци  /с бутон за зелен сигнал по желание/. Светят ненужно дълго след като отдавна пешеходците са преминали. Затова да не ви пука, след като пешеходците преминат - давай газ и напред.

9.В Асеновград асфалтът по второстепенните улици не е сменян от 60-те години на миналия век иначе улиците са закърпени, което кара колата ви да подскача чак да ви се счупят зъбите. Така че, ако нямате излишни пари за зъболекар, не минавайте през тези улици. Движете се по главните пътища /покрай реката към Пловдив и от Пловдив към Смолян.

10. И дано не ви дойде на ум по път за Пампорово да разгледате Асеновград. Защото влизайки в центъра и ако сте стриктен водач, спазващ знаците за движение, ще трябва да се върнете няколко километра посока Пловдив, за да се включите отново в нужния ви път за Пампорово.

11. В Асеновград има два светофара. Първият на влизане от Пловдив е настроен що годе добре. Но на втория винаги се оглеждайте наляво и надясно, когато пресичате на червено.

12. Важно! Знаете, че асеновградчани, подобно на пловдивчани и англичани, карат в лявото платно с 20 до 30 км/час - бавна лента. Така че ако бързате, изпреварвайте отдясно.
Горе долу това е! Приятно сърфиране през улиците на Асеновград!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини