Двудневен фест "Брилянтин" през април в Асеновград

Фестивалът ще включва вълнуващ спектакъл за финал, както и творчески импровизации, съчетаващи визуалното въздействие на изкуството с емоционалния заряд на музиката и танца. Това съобщи днес председателят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви за малолетни и непълнолетни и зам.-кмет на общината Мария Вълканова по повод първия по рода си Фестивал на уличното изкуство в Асеновград. По думите й името на феста, взето от култовия едноимен мюзикъл, олицетворява най-пълно същността на уличното изкуство.

В рамките на събитието две спирки на градския транспорт ще бъдат украсени с рисунки на различна тематика, а за настроението на децата ще има създадени забавни работилници, в които те да се включат. Събитията ще се провеждат на няколко сцени - стълбищната площадка пред читалище "Родолюбие", градинката на изток от читалището, второто ниво на площад "Акад. Николай Хайтов", ПГ "Патриарх Евтимий" и в района на хотел "Асеновец". Идеята на амбициозния проект е да насочи вниманието към почти всички дейности, типични за лайфстайла на младите асеновградчани, да отвори алтернативни пространства и създаде среда на артистично взаимодействие между творци и публика като арена за изкуство и градска култура. Целта е включване на повече младежи и деца в обществения живот на града с извънкласни занимания под различни форми.

На официалната пресконференция присъстваха и част от участниците на фестивала, които представиха своите виждания за събитието. Гергана Михова, която ще проведе открит урок по танци, сподели, че най-важното е участниците да се забавляват, затова ще се съобрази с всяко тяхно желание. Ивайло Мирчев, който ще се включи с провеждането и подготовката на Скейт Демо и Хек, разкри, че целта на събитието е показване на умения и страст към любовта, която споделят голяма част асеновградчани, а именно скейтборда. Специална гостенка бе ръководителката на денс формация "Уизес" Магдалена Бакалова, чиято група ще участва във финалния спектакъл на "Брилянтин".

Ето и пълната програма на Фестивала на уличното изкуство:

Събота:

10 часа - Откриване под латино ритми с участието на:

- Денс формация "Косара"

- ВФ "Калина-Малина"

- Спортен клуб "Асеновец"

- Танцов състав "Ади"

- Денс формация "Индиго"

11 часа - Открит урок по танци с Гергана Михова

13 часа - Демонстрации на скейтборд и хек на Второто ниво на площада

16 часа - Изложение на мотори и мото шоу, до хотел Асеновец

18 часа - Кино на открито- прожекция на филма "Брилянтин", стената на Общината

Неделя:

11 часа - Открита тренировка по киокушинкай с Петко Чирпанлиев

12 часа - Детска забава с аниматор

14 часа - Най-добър млад художник- състезание за рисунка с тебешири в двора на ПГ "Патриарх Евтимий".

14 часа - "Избери най-подходящата прическа за теб" в ПГ "Патриарх Евтимий"

16 часа - Демонстрация на партия шах за децата пред читалището на открито. Дефиле с хвърчила.

17 часа - Закриване на Фестивала на уличното изкуство "Брилянтин" с участието на вокално-инструментален ансамбъл "Захария", денс формация "Уизес" и група за модерен балет към читалище "Св.св.Кирил и Методий" - Горни Воден, магическо шоу с Dani Magix и Mr. Jim

При лошо време мероприятията ще бъдат проведени във фоайето на читалището.

Организатор на фестивала е МКБППМН със съдействието на Дневния център за деца с увреждания и Центъра за обществена подкрепа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини