Рецидивист с 22 присъди ще лежи 2,5 г. за кражба на колело, мента и мастика

Районната прокуратура в Асеновград постигна осъдителна присъда от 2 г. и 6 м. лишаване от свобода при строг режим по бързо производство срещу 49-годишен пловдивчанин за кражба.

На 28 март Медьо Мусов забелязал велосипед, който бил оставен пред хранителен магазин, близо до парка в Катуница. Собственикът му бил влязъл да пазарува. Той решил да отнеме колелото, качил се на него и потеглил в посока към центъра на селото, а след това и по черен път към асфалтова база. Там е задържан от полицаи с помощта на местни жители, които го издирвали, след като действията му били записани на охранителни камери. Мусов е направил опит да избягаа. В черна чанта в багажника на колелото са открити бутилки мента и мастика.

До момента Мусов е осъждан 22 пъти, като първата му присъда е произнесена през 1984 г., а последната през 2013 г. Излязъл е от затвора през юли м.г. Повечето му присъди са за престъпления против собствеността.

Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд - Асеновград и е окончателна.

Подсъдимият е бил откаран от съдебната зала в затвора в Пловдив.

К.Нешева

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини