Кметът Караиванов посрещна учениците, спечелили грамоти от Национален театрален фестивала на английски

    Кметът на Асеновград посрещна днес възпитаниците на СОУ "Свети княз Борис I", които взеха участие на Националния фестивал на авторската драматургия и театър на английски език. Отличените на регионално ниво да представят областта се заврънаха с две грамоти. Колективната награда е за най-естествен диалог в постановката "Ученически тревоги" по мотиви от "Любов, смърт и бал" от Джон Джори и "Голямата лъжа" от Линузи Прайс. Индивидуална награда от фестивала спечели Ивайло Ангелов от 11 Б клас, отличен за най-добър актьор.

    В Националния фестивал участваха 7 театрални трупи от първа възрастова група (4 - 8 клас) и 14 от втора (8 - 12 клас), изучаващи английски език. В знак на благодарност за подкрепата и съдействието да участват на престижния ученически форум децата подариха на градоначалника Емил Караиванов колаж от спомените им в Плевен, където се проведе конкурса.

    Фестивалът на авторската драматургия и театър на английски език се организира от Министерството на образованието, РИО - Плевен, с партньорската подкрепа на Британски съвет, България.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини