Изложба на три поколения за трети път украси коридорите на властта

    Трета изложба на три поколения подредиха баща, дъщеря и внук в коридора на общинска администрация. Свои творби представиха Вълчо Камбуров, Николина Андреева и синът ѝ Антон Андреев.

    За да бъде атрактивна една изложба не е достатъчно просто да бъдат подредени картини, пък били те и на три поколения. Разбира се, необходимо условие е те да са интересни и да представят майстора си в най-добра светлина. Но повече от всичко публиката търси непознатото. И Ники Андреева го е разбрала с артистичния си дух, кален не само пред платното или грънчарското колело, но и на сцената и в струните на любимата ѝ китара.

    Затова тя избра на изложбата „Три поколения“ вместо да говори, да покаже как от странни инструменти може да бъде извлечен звук. Над 50 гости на събитието видяха как под ръцете ѝ непознатият инструмент рейнстик и керамични камбанки започват да звънят. Рейнстик е перкусия, дошла при нас от Южна Америка. Първата и голяма любов на Николина е керамиката. Затова и демонстрацията с с глинени предмети нарече „Завръщане към началото“. Освен това, Ники има специалност сценография и показа една от най-популярните техники, които прилагат сценографите – папиемаше. Така на място, в коридора, се появиха пано, рамки, рейнстик. Бяха показани предмети, изработени в сграфито и фуршо.

    Изложбата беше открита от заместник-кмета Ресми Саид. Свои мисли за изкуството сподели и Вълчо Камбуров.

    Специално място беше отделено и на рисунките на Тони Андреев – който очевидно вече има свой собствен стил с много пъстри фигури, изпълващи листа.

    Желаещите да видят платната могат да го направят до средата на следващия месец.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини