412 деца решаваха задачи между две матури

412 деца избраха днес вместо да почиват, да се явят на Първи общински турнир по математика. Между тях има и седмокласници, които приемат днешната надпревара като тренировка за утрешното „голямо препитване“.

Състезанието се провежда по идея на учителката по математика Ваня Георгиева. Тя е и двигателят на организацията.

В рамките на 90 минути децата решават тест с 10 задачи с избираем и 5 с отворен отговор. От 1 до 8 клас задачите са различни за всеки клас, а гимназистите решават един и същи тест. Въпросите са съобразени с изучаваното учебно съдържание.

Целта на провеждащото се днес състезание е децата да развиват математическа грамотност, аналитично и логическо мислене. То е възможност учениците да се научат да овладяват притесненията и емоциите си на големи и важни изпити в живота.

За учениците от малките населени места любопитен беше „сблъсъкът“ с толкова много техни връстници в толкова необичайно голямо за тях училище.

Първото общинско състезание по математика се провежда под егидата на кмета Ангел Папазов, който на 24 май ще връчи грамоти и купи на победителите.

„Избрали сме да наречем състезанието Първи общински математически турнир – сподели организаторът Ваня Георгиева, защото се надяваме да има втори, трети и т.н.“

Заедно с нея, абсолютно доброволно в провеждането на състезанието са се включили още 44 квестори и проверители. За спокойното протичане на състезанието се грижат и учителите на учениците от начален курс. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини