Любо Киров и Николина Чакърдъкова ще пеят за празника на Асеновград

Концертите на бившия вокал на група "Те" и народната певица ще са кулминацията на тазгодишните Майски културни празници. Двамата ще се качат един след друг на сцената на площад "Акад.Николай Хайтов" в неделя, 29 май, когато Асеновград отбелязва своя празник. Концертът на Николина Чакърдъкова е с начален час 18.30, а на песните на Любо Киров асеновградчани ще могат да припяват от 20.30 часа.

Празненствата за деня на града ще започнат още сутринта с удостояване на граждани с почетни звания пред Асеновата крепост, откъдето в 10.30 часа ще потегли шествие към паметника на цар Иван Асен II. Час по-късно в Градския парк ще бъде открит Панаир на традиционните занаяти, костюми и специалитети с щандове на местни производства и на селата в общината. На сцената в парка ще се изявят представителният духов оркестър при ВВС - Пловдив и фолклорен ансамбъл "Пирин". Празничната програма включва още заключителна изложба на картините от Детски пленер "Амбелино", парад на денс формациите от градинката на Каварджията до парка, и хепънинг "Да танцуваш е модерно" с тяхно участие. Тържествата ще завършат с лазерно шоу, заря и пускане на светещи фенери в небето.

Денят на Асеновград е кулминацията на Майските културни празници в Малкия Йерусалим, които продължават от 10 до 29 май. Част от тях е и Вторият национален бридж турнир "Асеновград 2016", който започва днес и ще продължи до 29 май. Турнирът ще се проведе в ресторант "Амбелино". Днес от 19 часа започва едносесиен двойков турнир, а утре, 28 май, е денят на отборния турнир. Най-добрите в надпреварата ще получат купи и големи парични награди.

Също на 28 май, събота, асеновградчани и гостите на града ще могат да видят демонстрации на спортните клубове. Те ще продължат от 14 часа до 16 часа. Веднага след това на сцената в Градския парк ще се качат танцьорите от ТФ "Везеница", ВФ "Карлък", ТФ "Асеница", ТФ "Станимака", като и местни хорови формации.

На 29 май Историческият музей, Етнографската къща и Старинното училище "Свети Георги" ще бъдат с вход свободен.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини