Броим 600 лв. за шофьорски курс

Досега те се движеха в диапазона 450-500 лв. в големите, реномирани инструкторски фирми, съобщи Дарик. Увеличението на цената на шофьорския курс е продиктувано от по-големия брой часове по каране – те са със седем повече и общо стават 31.
Наредбата за това вече излезе в Държавен вестник в последния работен ден на старата година, съобщи Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България, в която членуват 70 големи фирми от страната.
Идеята за повишаването на часовете е тези, които се обучават да бъдат добри шофьори, да могат да карат и на автомагистрала, да карат и извън населеното място, да карат на фарове, нощно курмуване, да се отдели внимание на паркирането, защото всичко това са важни елементи от управлението и когато човек няма тези умения, става опасен на пътя, каза Георгиев.
Трябва да се има предвид и нещо друго – че много големи изисквания се предявяват към фирмите от 1 януари тази година с новите учебни центрове, където те трябва да инвестират в материалната база, допълни председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите у нас.
Георгиев препоръчва хората да не се доверяват на фирми, които нямат офиси с работно време и съответната счетоводна документация и след това никой няма да може да им върне парите. Тези фирми са така наречените „тротоарни инструктори", човек никога не може да знае къде се намират и в какви отношения са с техните курсисти. Съвсем спокойно могат да изчезнат от пазара и никой да не върне парите на кандидат-шофьорите, каза Георгиев.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини