МВР арбитър на битката между амфитамина и хероина?

Някъде в МВР пречат на разработките по амфетамините.
Тази версия лансира пред Нова телевизия депутатът от ДСБ и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов.
Атанасов потвърди тезата на отстранения заради скандала „Куйович" зам.шеф на ОДП Разград Тодор Димов, че от трафика на хероин в България пари не остават, за разлика от амфетамините, чието производство е тук.

Атанасов свърза случая „Куйович" с акцията, при която на 27 ноември служител на пловдивската полиция бе заловен с амфетамин за 320 млн. долара.

По думите на Атанасов вероятната причина за поисканата оставка от бившия вече главен секретар на МВР Илия Илиев е именно тази акция, която той разрешава, а официално обявеното от МВР - неправомерно парафиране да бъде издаден паспорт на Куйович, е само поводът Илиев да си тръгне.

Атанасов коментира, че Илия Илиев дава зелена светлина за акцията по амфетамина дни преди да подаде оставка.

Атанас Атанасов, който е бивш началник на РДВР Разград, поставя въпроса защо само полицаят, хванат с амфетамина застава пред съда.

Бившият шеф на НСС припомня, че първоначално е заловен и Стоян С., от чийто дом в Батак е взето това количество амфетамин и който се счита за организатор на производството и канала.

Според Атанасов документите за Стоян изчезват, те дори не са подадени в прокуратурата - кой по високите етажи на МВР е разпоредил тези документи да изчезнат, пита още депутатът.

Генералът припомня и че сестрата на въпросния Стоян в момента живее с арестувания у нас сръбски наркобос Будимир Куйович.

В заключение Атанасов призова шефът на новата мегаагенция по националната сигурност Петко Сертов да се яви пред вътрешната комисия в парламента.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини