Най-бързото и мощно BMW в света

G-POWER претендират че са създали най-бързото и мощно BMW в света, което може спокойно да се кара навсякъде без да се страхувате че може да имате проблеми с органите на реда. По принцип сме свикнали да четем за тунинг пакети увеличаващи мощността на автомобила с двуцифрени числа, но тук числото е трицифрено.


Модификацията ползва за база модел BMW M5 E60 с мощност от 507 конски сили. G-POWER вдигат летвата с 223 конски сили, така че луксозната лимозина да бяга с 730 жребеца в галоп.
За постигането на такива високи резултати, тунерите са влезли в конкат с ASA Automotive - фирма специализирана в изработването на висококачествени турбокомпресорни системи. На всеки цилиндър се пада по един хибриден ASA T1-12 компресор (общо 10), който работи до 80% по-добре от обикновените механични турбота като размера също им е значително по-малък. Свежият въздух се осигурява от две въздухосъбирателни пътища. Специалистите са изчислили че за 1 час през всеки цилиндър преминава около 1200 кг въздушна маса. Налягането на компресорите е ограничено на 0,5 бара.


Постигането на такива параметри означава че охлаждането трябва да бъде на много високо ниво, затова G-POWER използват нови двоини междинни охладители - разположени над двигателя. А за съвършенното синхронозиране между двигателя и скоростна кутия се използвани SMG сензори. MAHLE пък осигуряван нови надеждни бутала, биели и клапани. Мощността на автомобила се усеща най-добре между 7500 и 8200 оборота, като максималният въртящ момент е 700 Нм.


Ускорението също претендира да е номер 1 в своя клас. Двутонното BMW се изтрелва от 0 до 100 км/ч само за 4.2 секунди, 10 секунди са нужди за да достигне 200 км/ч (от спряло положение). От 0 до 300 ускорението става за по-малко от половин минута - 29.5 секунди, а максималната скорост която може да развие е 340 км/ч.


Невероятната динамика на бавареца поставя спирачната система, гумите и окачването на невероятно напрежение, затова те също за подменени и модифицирани. Джантите са 21 цолови, а гумите са високоскоростни Dunlop с размер 255/30 ZR 21 отпред и 295/25 ZR 21 отзад.
Ако сте крайно решен да имате този невероятен автомобил трябда да се разделите с 240 000 Евро, а ако сте горд собственик на M5 E60 и искате същите параметри за вашето BMW сумата е 89 000 Евро.
Източник: ittechnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини