Retromobile - 2008: история на колела без край

На 8 февруари в Париж, Франция отваря врати най-голямото в света изложение за ретро-автомобили, което се прави вече от 33 години насам.

Тази година темата на изложението, събиращо любителите на автомобилната история, преминава под логото "Автомобили и жени", тема която винаги е била актуална, натурална и логична през вече двата века автоистория.

Достатъчно е само да си спомним подвига на Берта Бенц, направила първият автомобилен пробег в света, дори без да пита за това мъжа си.
Естествено, триколката й е част от експозицията, както и автомобилите на законодателките на женската мода, поведение и разкрепостеност - Мистингет, Габи Морли, Жозефин Бекер.

В залите на експоцентъра от 8 до 17-и февруари ще предлагат на вниманието на очакваните над 100 000 любителя на класическите форми експонатите си 320 изложителя, като до щандовете на големите производители са наредени и по-скромните на частни автолюбители.

Съвсем логично е участието на автогиганта Fiat, например, с классическите си ретро-модели от серията 500 във варианти Sport, D и Abarth.

Посетителите ще могат да видят уникалните коли на престижната стара френска марка Facel-Vega, както и да станат свидетели на празника в чест на 60-годишнината на легендарното грозно пате Citroen 2 CV.

Citroen участва с три варианта на колата - прототипът TPV от 1939 година, автомобил от 1950-а, както и последната кола 2 CV, произведена във Франция през 1988-а година.


Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини