1000 лева за книжка

Шофьорската книжка скоро ще струва 1000 лева, съобщиха от учредения през януари Съюз за обучение в автомобилния транспорт, който се събра на национална среща в Пазарджик.

Сега цената на курса варира между 550 и 600 лв. Поскъпването е заради нормативни промени, които изискват от автошколите да инвестират допълнителни средства в оборудването и разширяването на кабинетите за обучение. Ако не ни чуе Министерството на транспорта, излизаме на национален протест, заплашиха инструкторите.
Заради необмислени членове в наредби 37 и 38 на транспортното министерство част от фирмите ще фалират, други ще вдигнат цените, заяви вчера на национална среща на инструкторите в Пазарджик секретарят COAT Ирена Йорданова. Над 300 преподаватели пристигнаха за събитието. Те преминаха през града с натиснати клаксони в знак на протест срещу наредбите, които трябва да влязат в действие от 1 юни. Според текстовете им всеки кабинет трябва да има административен офис, а обучаващите да се ширят на поне 1,5 квадратен метър. „Смятаме, че документите са създадени от определен кръг фирми и обслужват техните интереси. Поставят се ненужни изисквания, иска се да се назначат секретарки, а не се гледат автомобилите и камионите, с които ще се обучават курсистите", каза Йорданова.
Според нея било фрапантно записаното в наредбите, че издържан изпит по теория не се зачита, ако 6 месеца след това не е взет и практическият. От съюза се заканиха, че ще започнат протести, ако исканията им не бъдат уважени.


Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини