Стилът на Миро - палаво юпи

Миро, как стана лице на D&G за България?

Миро: Първо, искам да уточня, че не съм им точно лице - по-скоро имаме сътрудничество с марката. Нека започна по-отдалече - по отношение на дрехите съм най-стандартният тип мъж - не обичам да ходя по магазините и да избирам парче по парче. Обикновено дрехата сама ме намира. Виждам нещо в магазина, и обикновено то се оказва най-скъпото. Не знам как се получава. От друга страна, не съм и толкова богат, за да купувам евтиното.

В крайна сметка за мен винаги е по-удобно да отида на място, където има готова селекция от дрехи, които са измислени, за да бъдат заедно. Не знам как стана - дали аз намерих D&G, или те мен. Младежката им линия много ми допадна и реших, че това е начинът, по който трябва да съм облечен тази година.

Имаш ли си личен стилист?

Ами да, екипът на D&G... Всъщност, всичко тръгна от една реклама във Vogue. Знаех, че искам да имам златен албум. Търсейки как да се облека - мен и балета ми, се натъкнах на уникална реклама на D&G в това списание - всичко беше златно. Точно тогава марката откриваше магазин у нас. Още преди да узная за това, те се свързаха с мен и ме поканиха да пея на партито им, заедно с Мария Илиева.

Повечето хора определят стила на D&G като глам (бляскаво) хипи, ти съгласен ли си? Така ли виждаш своя стил?

Мисля, че стилът им е палаво юпи. Аз самият се усещам така.

Първият път, когато те обявиха за стилен мъж - миналата година на наградите на Pantene, ти въобще не беше съгласен...

Ами да, ще ти кажа защо. Та аз дори не полагам достатъчно грижи за външния си вид. Примерно в банята си нямам крем за лице. Не ползвам почти никаква козметика, с изключение на парфюм...

Какъв парфюм ползваш?

Сигурно звучи ужасно смешно, но обикновено ползвам парфюмите на асистента ми Станислав. Последният, който аз лично си купих, е новият на Armani, и, естествено, Gaultier. Молекулите на "Gaultier2" са така подредени, че се съчетават с мъжкия полов хормон, ако си мъж, и с женския, ако си жена.

Следиш ли модните тенденции и откъде научаваш за тях? Гледаш ли фешън канала на пример?

Не гледам телевизия изобщо. Информацията за тенденциите я получавам в концентриран вид от мъжките букове - от Vogue, Elle... Не ги чета, само ги разглеждам. Но знаеш ли какво, в мъжката мода няма голямо развитие. Особено в костюмите - променят се само детайли като ревер, дължина на сакото...

Харесваш ли се с костюм?

Чувствам се удобно с костюм, най-вече с ушит по поръчка. Такива костюми не са от днес за утре, не са подвластни на модата. Ако не си смениш мерките, този костюм остава завинаги в гардероба ти.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини