Червените в дълбока покруса, Дума спря да излиза

Треска затресе червените, след като стана ясно, че любимото им четиво – вестник „Дума"... ще ги напусне завинаги.

БСП се зае да търси спешно нов издател на в. "Дума", след като Петър Манджуков е обявил на "Позитано" 20, че от 1 юни спира издаването на печатния орган, съобщи вестник „Дневник".

"Аз съм в чужбина и не знам нищо" - така пък коментира случващото се Манджуков.

Червените имали и предпочитания - новият издател да е член на Висшия съвет на БСП или поне член или симпатизант на партията.

На "Позитано" 20 няма единно мнение, но надделява схващането, че трябва да се търси консорциум от двама или трима издатели, за да се избегне монополът и издателите взаимно да се контролират.

В писмото си до БСП Манждуков обяснил, че не може да продължи да издава вестника заради дългове към ИПК "Родина" от 100 хил. лв.

Той поискал съдействие от "Позитано" 20, за да изплати дълга си, в противен случай нямало да може да издава вестника през май.

„Абсурдно е - как може да има задължения към себе си", коментираха от БСП.

Справка в ДАКСИ показва, че Манджуков е съсобственик на издателския комплекс чрез фирмата си "ПМ проджект" - която притежава дялове в "Обединени български вестници", държащи 90% от акциите на ИПК "Родина".

Обсъждането на положението на вестник "Дума", който не излиза от 26 април, бе отложено миналата седмица.

Причината – партийна визита в Китай на секретарите на БСП Димитър Дъбов и Антон Кутев, които са в групата за намиране на нова формула за изданието.

От 6 години вестникът се издава от "ПМ прес", но марката "Дума" принадлежи на Висшия съвет на БСП.


Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини