Румънците започнаха най-мащабното строителство за последните 20 год.

В Румъния започна най-голямото за последните 20 години строителство. Вече е положен първият камък в строителството на новия жилищен комплекс Картиерул Тинеретулуй (Cartierul Tineretului) в румънския град Клуж-Напок, съобщават TriGranit. Най-мащабният проект на пазара за недвижими имоти за последните 20 години в северната ни съседка е на стойност 510 млн евро. Застроената площ е 203 хектара. Квадратурата на помещенията е голяма, което ще позволи гъстотата на населението да е не повече от 78 души на хектар.

Жилищата са 35 процента от територията на кватрала. Предвижда се да бъдат построени 6 000 жилища. Освен тях проектът предвижда в квартала да бъдат построени детски градини, училища, болници, църкви и спортни площадки административни сгради, полицейски участъци, пожарна, поща, банки и обществени центрове. Търговските комплекси и хипермаркети също се вписват в структурата на проекта.

Строителството ще се съобрази изцяло с природния ландшафт, а впоследствие територията на комплекса ще бъде озеленена. Първият етап на строителството ще приключи в края на 2009 год.

TriGranit е трета в Европе по инвестиции, проектиране и управление компания за пълен цикъл. Работи в 11 страни от Централна и Източна Европа. Картиерул Тинеретулуй е първия жилищен проект на TriGranit в Румъния и втори проект на компанията на местния пазар, информира lenta.ru. През 2007 год. в Клуж бе построен мол Polus Center.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини