Данъчни потвърдиха: ЦСКА дължи 2,020 млн. лв.

2 020 495,91 лева са дълговете на ЦСКА. Това потвърдиха данъчни за "Стандарт". Досега цифрата се разнасяше само като слух сред медиите и футболните експерти. Истината лъсна, след като собственикът на Левски обяви пред bTV, че към 10 юни 2008 г. армейският клуб дължи общо 2,020 млн. на хазната. Задълженията от неплатен данък общ доход и ДДС са за 1 799 084,28 лева. Натрупаните лихви са за 221 411,63 лева.

Според данъчна справка за ЦСКА, с която вестникът разполага, единственото плащане, което е направено от шефовете на клуба, е ДДС за 97 000 лв. Всички останали борчове са декларирани, начислени, но не са плащани.

Бирниците са издали удостоверения за налозите, които клубът дължи за 2007 и 2008 г. Те трябва да се представят на Лицензионната комисия. Издадени са и четири изпълнителни листа за доказани борчове, които трябва да се платят веднага.

От 2000 година досега на "червения" тим са направени седем данъчни ревизии, научи още "Стандарт".

НАП започва пълни ревизии на всичките 16 професионални футболни клубове от "А" група и на Българския футболен съюз. Ще се проверява дали са декларирани и внесени дължимите данъци и осигурителни вноски за играчите и треньорите, данъкът върху печалбата, както и ДДС от трансфери на футболисти и продажби на билети.

Започват и ревизии на футболисти, като ще се съпоставят стойността на имуществото им и начинът им на живот с доходите, които официално получават. Основният повод за ревизиите е засиленият обществен интерес, заявиха от НАП. Ако се докаже разминаване между имуществото и разходите на футболистите и официалните им доходи, разликата ще бъде обложена с данъци.

Ако ревизиите на футболните клубове от "А" група покажат укриване на данъци, ще се премине към ревизии и на отборите от "Б" група.

"Няма чадър над ЦСКА, прилагаме закона еднакво за всички и никой не може да очаква привилегировано отношение, коментира изпълнителният директор на НАП Мария Мургина. - Не може некоректността на едно търговско дружество да бъде превръщана във вина на агенцията", добави тя.
Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини