Полицията арестува фенове на ЦСКА след протест пред сградата на БФС

Полицията е задържала в Първо РПУ в столицата фенове на ЦСКА, участвали в протест пред сградата на Българския футболен съюз (БФС) на ул. "Иван Асен Втори", потвърдиха от пресцентъра на МВР.

Информацията за броя на арестуваните варира - Дарик радио и агенция "Фокус" съобщиха за около 40 души, според Би Ти Ви, която се позова на информация от МВР, цифрата е 50.

До арестите се стигна след сблъсъци между почитатели на червените и на полицията пред централата на футболния съюз. Привърженици на ЦСКА се озовали пред вратите на БФС малко след края на организирания вчера от националния фенклуб митинг - протест срещу случващото се с клуба. Събитието се е състояло пред сектор "Г" на националния стадион "Васил Левски" откъм езерото "Ариана" и по данни на БТА е събрало 2500-3000 души.На всички колони в Сектор "Г" са били разлепени лозунги: "Съд за Томов. Никой не е по-голям от ЦСКА!" и "Томов на съд, никой не е длъжен да му плаща сметките!". Протестът, чието мото беше "Истината за българския футбол и справедливост за ЦСКА!", премина спокойно.

Не е известно да е имало разрешение от общината за пренасянето на протеста пред БФС. Сградата е била пазена от около 50 полицаи, според "Фокус" - половината от тях - с каски и палки. Протестът е продължил около час, като към 20.30ч. служителите на МВР са заградили феновете с жива верига. Малко след арестите феновете са се разотишли, някои от тях към сградата на Първо РПУ.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини