Интелигентна врата решава проблема със сигурността на жилището

Иновационна врата, която може да се отключва и заключва с помощта на мобилен телефон осигурява на собствениците пълен контрол върху сигурността и безопасността на домовете им. При влизане в жилището, собственикът получава известяващ sms кой телефонен номер е извършил достъпа.

Революционното за пазара решение е дело на българската фирма за блиндирани врати "Солид 55".

Системата е изградена на базата на електромеханична брава, вградена в крилото на вратата, която задвижва блока за управление. При подаване на сигнал системата проверява автентичността му в базата данни и разрешава или отказва достъп. Освен с мобилен телефон, вратата може да се управлява и с безконтактна карта и дистанционно.

Технологията осигурява нонстоп достъп до пълна информация за трафика в жилището, дори когато собственикът е на почивка в чужбина. При необходимост, чрез мобилния си телефон, той може и да отключи дома си, дори и да е далеч от него.

Системата е особено полезна за родителите, тъй като им позволява в реално време да следят влизанията и излизанията на децата си и винаги да са наясно дали подрастващите наистина са у дома, когато твърдят това. Тази система може да се комбинира и с безконтактна карта, което е голямо улеснение за ползването от малчуганите и в същото време изпраща данни за потока от движение на мобилните телефони на родителите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини