“Magneto” и “Wolverine” – мутантите се завръщат

Компаниите 20 Century Fox и Marvel обявиха, че започват снимките на два нови филми, вдъхновени от трилогията за мутантите "X-man".

В "Magneto" ще става дума за 20-годишният Ерик Леншър, който умее да контролира метала със силата на мисълта. Заедно с приятелят си Чарлз Ксавиер построяват училище за деца с генетични мутации. Режисьор на филма ще бъде Дейвид Гойер (сценарист на „Батман" и „Блейд"). Пред BBC News британският актьор сър Йън Маккелън, изиграл Магнито в култовата трилогия, заявява, че с удоволствие би влязъл отново в ролята на „лошият" мутатнт, но за съжаление вече е твърде стар за него (актьорът е на 69-години).

Вторият филм "Wolverine" ще бъде посветен на централният персонаж в "X-man", а именно върколакът, изигран от Хю Джакман. Актьорът отново ще се превъплати в ролята, а партньори ще му бъдат – Райън Рейнолдс, Лив Шрайбър, Доминик Монахан и др. За сценария са използвани комиксите на Marvel както и новелата на Франк Милър "Weapon X". Във филма ще се разказва за миналото на върколака и за това как в резултат на жесток експеримент в тялото му са имплантирани метални части. Режисьор на филма е Гавин Худ, а премиерата е обявена за 1 май 2009 година.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини