“Металика” пристигат с 15 тира техника у нас

"Металика" ще посетят за втори път България този петък, писа Монитор.

За концерта им на стадион "Васил Левски" Джеймс Хетфийлд и компания идват с петнадесет тира техника и оборудване. Само осветлението им тежи около 40 тона. Организаторите на събитието разкриха, че групата идва и с изумително много пиротехника, която ще огрее десетките хиляди души на стадиона. Сцената, която ще бъде построена за концерта, е с размери 25 метра широчина, 14 метра дълбочина и 3 метра висока.

Очевидци на шоуто на "Металика" тази година твърдят, че групата забива по-яко от всякога и в сет листа има парчета от класически албуми като Master of Puppets, And Justice For All и "Черната Металика". Има сериозен шанс българските фенове най-после да чуят и Sick And Destroy (от албума Kill Em All, 1983) на живо.

Групата обаче пази в дълбока тайна парчетата от предстоящия им нов албум Death Magnetic (издаван у нас от "Вирджиния рекърдс") и със сигурност няма да чуем нищо от него. Поне до септември, когато той официално ще излезе на пазара. Лимитирани бройки от Death Magnetic ще се продават в кутия с формата на ковчег и могат да бъдат поръчани единствено от сайтовете на групата: www.metallica.com, www.metclub.com и www.missionmetallica.com. Членовете на "Металика" ще пристигнат у нас в деня на концерта им. Преди тях на сцената ще се качат младите американски надежди Sword, които ще направят 40-минутен сет, а след тях ще забие и групата на Фил Анселмо (екс-"Пантера") - Down. Фил и компания ще направят 45-минутен сет.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини