Отнемат медалите на САЩ

Състезателите от американската щафета на 4 по 400 метра, която спечели златни медали на Олимпиадата в Сидни през 2000 година, трябва да върнат отличията си, след като Антонио Петигрю призна за употреба на допинг. Това обявиха от Международния олимпийски комитет днес.



Това е шестият медал на САЩ от игрите в Сидни, който е загубен през последните осем месеца. Спринтьорката Марион Джоунс трябваше да се раздели с пет медала след признанието си за допинг през миналата година. От МОК поясниха, че не са обсъждали преразпределение на медалите. „Беше решено целият отбор на САЩ в щафетата да бъде дисквалифициран", обяви директорът по комуникациите към МОК Жизел Дейвис. През 2000 година на 4 по 400 метра втори завърши тимът на Нигерия, а зад тях останаха Ямайка и Бахамите.
Бившият шампион на 400 метра Петитрю, който се отказа от състезателна дейност, призна през май по време на процес срещу бившия си треньор Тревър Греъм, че е използвал непозволени стимуланти в продължение на шест години. Неговото признание накара олимпийският шампион Майкъл Джонсън да заяви, че връща медала си от щафетата, защото надпреварата е спечелена по нечестен начин.

Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини