10 неща, по които ще познаете началото на края

Много двойки преживяват трудности в различни периоди на отношенията си. Някои от стресогенните за връзката фактори са самата сватба, раждането на дете, преместването в друг град, промяна на работата, загуба на родител и т.н.

Съществува обаче и списък с по-неуловими неща, които могат в много дълбока степен да повлияят развитието на отношенията:

1. Тайните: Страхът от последствията от споделянето на нещо с партньора, за което се срамувате, води до ограничаване на каналите на комуникацията помежду ви.

2. Егоцентризъм: Да мислите за себе си, преди да помислите за партньора или връзката ви, намалява значимостта на партньора. А ако партньорът ви е маловажен за вас, това е "началото на края".

3. Дребнавост: Да правите от дребните неща големи проблеми, когато всъщност има нещо друго, което целите като резултат в избягване на истинския проблем, води до натрупване на конфликти, от които трудно се излиза.

4. Власт: Винаги да изпитвате нужда да имате контрол и да се опитвате да контролирате партньора си, не се отразява добре върху усещането му за независимост като личност.

5. Приоритети: Да поставяте всичко останало в живота си преди нуждата да вложите усилия във връзката си, говори на партньора ви, че неговите нужди не са важни, колкото вашите.

6. Егоизъм: Използването на връзката, за да се чувствате добре вие, вместо просто да се опитвате да бъдете добър партньор не помага за поддържане на успешна връзка.

7. Извинения: Да не поемате отговорност за грешките си и да не си ги признавате никога, говори за липса на зрелост.

8. Връзки: Да поддържате взаимоотношения, които може да са вредни за връзката ви, омаловажа степента на ангажираност един към друг и влияе зле на близостта.

9. Отричане: Пренебрегването на предупредителните сигнали за проблеми и въздържането от обсъждане, стеснява възможностите за открито общуване.

10. Отдръпване: Да се затворите, заради проблеми, които не са обсъдени или поради които се чувствате объркан, убива всяка надежда за интимност.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини