Имейл адресите разкриват личността

Хората с измислени имена са по-екстравертни
Замисляли ли сте някога, че по имейл адреса ви, другите могат да преценят какъв човек сте всъщност? Проучване, проведено от Университета на Лайпциг показва, че хората могат да категоризират другите по няколко личностни характеристики като невротизъм, екстравертност, откритост, сговорчивост, съзнателност или нарцисизъм само по техните имейл адреси.

В проучването са участвали близо 600 мъже и жени, които са предоставили своите имейл адреси, заедно с кратко описание на личността си, като са имали предвид горните шест характеристики.
Други 100 студента е трябвало да класифицират имейл адресите според използвания имейл клиент, избора на реални или измислени имена и по това как биха могли да кажат дали притежателят на даден имейл адрес е мъж или жена.

Проучването дава интересни резултати. Хората с измислени или смешни имена и онези, които използват hotmail като имейл агент, са били определени като по-екстравертни. Появяват се и стереотипи на базата на пол: жените са класифицирани според техните имейл адреси като по-невротични, отворени, сговорчиви и съзнателни.
Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини