Най-надценяваните хора и събития в музиката и мозъкът на тийнейджъра

Покойният рапър Тупак Шакур е начело в класацията на сп. "Блендър" за най-надценяваните хора и събития в музикалния бизнес, предаде Ройтерс.

В списъка фигурират не само личности, но и "събития, места, тенденции и други неща", на които се придава по-голямо значение, отколкото имат в действителност.

Сред тях например са наградите "Грами" (7-мо място), бисовете (12-о място), групата Пинк флойд (14-о място) и "песните, които сме харесвали като тийнейджъри" (23-о място).

Сп. "Блендър" обяснява челното място на Тупак Шакур, който бе убит през 1996 г. в Лас Вегас с това, че от неговите албуми са продадени повече копия след смъртта му, отколкото по време на кратката му кариера.

"Тупак бе свестен рапър с харизмата на рок звезда, но парчетата му бяхa изпълнени със самомитологизиране и посредствено съдържание", пише изданието.

Колкото до наградите "Грами", най-престижните музикални отличия, според сп. "Блендър" присъствието на церемонията по връчването им е като "да гледаш как боядисват челото на Селин Дион".

Бисовете намират място в класацията с това, че дават възможност на музикантите да отидат зад сцената и да се дрогират, докато феновете се чудят дали да препуснат с бясна скорост към изхода.

Ветераните от Пинк флойд според "Блендър" са отговорни за "непоносима ЛСД клоунада" и "самодоволен бомбастичен стил".

Песните, които сме харесвали като тийнейджъри, също попадат в списъка.

Съставителите на класацията на най-надценяваните неща в музиката припомнят, че мозъкът на тийнейджъра е в състояние да въздигне дадена група до божествени пропорции и да превърне посредствена песен в най-значимата.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини