Над 1 милион българи подписали "заповедта за уволнение" на правителството

1,053 млн. българи са подписали "заповедта за уволнение на правителството", каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при откриването на кръглата маса на десните партии днес в София.

Подписите са събрани в периода 6-20 септември в областните и по-малките градове. Според данните, представени от Цветанов, в София са събрани над 200 000 подписа, в Пловдив - над 90 000, в Бургас - над 50 000, над 40 000 - във Велико Търново.

"Броят на недоволните от днешното управление българи е много по-висок от броя на подписаните „заповеди за уволнение", но ограниченото време, с което разполагахме и желанието ни да не бъдем агресивни спрямо гражданите не ни даде възможност да достигнем до всички, които искаха да се включат в подписката", заяви председателят на ГЕРБ.

По думите му координираните действия между ГЕРБ, СДС и ДСБ няма да увеличат членския състав на трите партии. И трите формации са декларирали, че ще се явят самостоятелно на предстоящите парламентарни избори и няма да се коалират с днешните управляващи.

"Дали сътрудничеството между трите партии ще продължи и в бъдеще, зависи от избирателите", каза Цветанов. "Затова ние не искаме да предопределяме техния избор, като предварително се договаряме за обединение и общи листи", допълни още той.

И отново разкритикува политиката на правителството и подценяването от страна на управляващите на констатациите в доклада на ЕК от 23 юли. Петър Москов от ДСБ заяви, че отговорни за провала на европейското членство на България, а системи като здравеопазване, образование и пенсионна система са блокирани.

"Ние не искаме да живее в държава на богато правителство и бедни граждани", заяви Москов. Зам. председателят на СДС Любов Панайотова бе категорична, че е срамно и опасно да се живее в държава, управлявана от настоящото правителство. Тя отбеляза, че всички българи плащат сметката за неадекватните действия на тройната коалиция.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини