Разследват фалшивия инфаркт на Стив Джобс

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ започна разследване на появилите се в мрежата слухове за инфаркт на основателя на компанията Apple – Стив Джобс. След публикациите за влошеното здраве на Джобс акциите на Apple паднаха с няколко процента.

На 3 октомври някой, подвизаващ се с ника johntw, публикувал на сайта iReport информацията, според която Дтив Джобс е приет по спешност във болница със съмнения за инфаркт. „Според моя източник, бърза помощ е повикана чак след като Джобс се оплакал от силни болки в гърдите и затруднено дишани. Източникът ни пожела да остане анонимен, но е достатъчно надежден..." пише iReport.

Apple опроверга тази информация, а акциите й отново върнаха предишната си стойност.
В момента Комисията по ценни книжа и борси се опитва да изясни кой и защо е пуснал слуховете в интернет. Служителите смятат, че публикацията е целяла спад в акциите на Apple.

Това не е първият случай, в който Apple губи милиони долара, заради непроверени слухове в Интернет. През 2007 година информация, пусната в блога Engadget, че появата на iPhone на пазара се отлага, донесе 4 милиарда долара загуба на компанията.

След изявата на Стив Джобс на конференцията на разработчиците WWDC това лято, се появиха слухове, че той е неизлечимо болен. Причината за това бе умореният и отслабнал вид на шефа на Apple, както и информацията, че преди години му бе открит рак на панкреаса. Акциите на Apple отново подеха пътя надолу, тъй като не е известно кой ще оглави компанията, ако Джобс напусне.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини