Класираха най-скъпия град на света

Москва бе определена за най-скъпия град за привържениците на разкошния начин на живот. Класирането е базирано на цените на предмети, без които е немислим разкошът като начин на живот, в осем финансови столици на света и е направено от The Forbes.

Били сравнени цените на стоки попадащи в "кошница премиум клас", като например килограм чернен хайвер Petrossian, кола Ролс Ройс Phantom, чанта Keepall от Louis Vuitton, пиано Steinway, комплект ризи Turnbull & Asser, часовник Rolex, рокля от Bill Blass и апартамент във Four Seasons, Intercontinental или Ritz Carlton.

Най-евтин за любителите на разкоша се оказва Париж. В столицата на Франция, щената на черния хайвер е най-ниска.

На второ място е Лос Анжелис, където отсядате в Ritz Carlton само за 1095 долара . На трето място в списъка е Токио, с неговия сериозен недостатък – несъразмерно високата цена за шампанско Dom Perignon. Дубай е четвърти, там цената за разкошен хотел е само 863 долара за вечер.

На пето место е Ню Йорк. Практически всички стоки, влизащи в "кошницата премиум клас" се доставят от Европа, а курсът долар към евро и данъците правят покупките неизгодни. Хонконг, където вносните луксозни стоки също се облагат с данъци и такси по завишена тарифа, е класиран шести.

Предпоследен в списъка на най-изгодните за богаташите градове остана Лондон. В Англия Ролс Ройс Phantom се продава за 510 хил долара, а извън нея - за 349,7 хил. Освен това в Лондоне имат най-високо сред стравняваните градове ДДС - 17,5 процента.

В руската столица е най-скъпо да се поддържа така необходимият разкош. В Москва, пише The Forbes, цена на чаша кафе в престижен ресторант започва от 10 долара. Освен това в столицата на Русия живят повече милиардери, отколкото в останалите седем градове, участвали в класацията. В Москва хотелите са твърде скъпи - апартамент в Ritz Carlton е 5 хил долара, а в Лондон - 2,75 хил. за вечер.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини