Жените често имитират GSM разговори

Правят го от страх или за да се отърват от досадници
Много хора, особено младежи, имитират позвънявания по мобилни телефони, показва проучване на британския оператор Three Mobile. 74% от анкетираните потребители на джиесеми на възраст от 18 до 24 години прибягват до подобна хитрост пред аудиторията.
Лъжовните позвънявания са широко разпространени и сред категориите на по-възрастните, твърди още проучването.
Особено често до имитации прибягват жените. 42% от тях са признали, че нерядко провеждат нереални телефонни разговори, докато само 32% от мъжете са склонни към подобно поведение.
Обикновено хората симулират разговор по джиесем на обществени места, когато искат да се отърват от приятели. Втората по популярност причина е стремежът да се избегне нежелано общуване. Някои хора не могат да бъдат груби и за тях е по-удобно да се престорят на заети по телефона.
Феноменът на лъжовните позвънявания се обяснява и с желанието на определени хора да направят впечатление, твърдят психолози от Университета Джонс Хопкинс. Например, сам човек в бара често прибягва до разговори по джиесема. В други случаи хората говорят по телефона, за да демонстрират своя стил чрез модния си хендсет.
Според участници в анкетата, лъжовните позвънявания издават неувереност и чувство за незащитеност. Жените, например, често ползват телефона като средство за защита при подозрителни мъже наоколо.
Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини