Отворете широко очи за VW Scirocco!

На стилна презентация в парти-център "4 км" в столицата се състоя българската премиера на третото поколение Scirocco. От следващата седмица новият Scirocco ще се предлага и на всички европейски пазари. Scirocco ще влезе в ролята на достъпен спортен автомобил, подходящ за всеки ден от годината.

Третото поколение на спортния модел отбеляза пазарния си дебют през месец август, с което Volkswagen оповестиха завръщането на една истинска легенда. Първото и второто поколение на Scirocco с две врати записаха имената си в историята с общо 800 000 продадени екземпляра, превръщайки се в най-успешните купета на Volkswagen за всички времена.

Култова слава. Представеният през 1974 г. първообраз на модела отдавна се е превърнал в икона за почитателите на спортни автомобили. За разлика от много негови конкуренти по онова време, оформеният от Джорджо Джуджаро Scirocco бе един достъпен, практичeн в ежедневието и благадарение на предното си предаване – сигурен на пътя спортен автомобил, подходящ за всеки ден от годината.

Scirocco съчетава спортна страст и практична логика
Въодушевяващ. Новият Scirocco следва тази славна традиция. Той предлага удоволствие от шофирането в най-чиста форма, нов, динамичен дизайн и високотехнологични решения като адаптивната система за ел регулиране на окачването DCC и новата седемстепенна трансмисия с два сухи съединителя DSG.

Наред с това, новият модел се задвижва изключително и само от високоефективни турбодвигатели с мощност, достигаща 147 кВт / 200 к.с. и въпреки спортната си линия осигурява достатъчно място за четирима възрастни. Безопасността също е на върхово ниво, както и типичната за всички модели на Volkswagen функционалност. Това уникално съчетание от спортна страст и практична логика струва много по-малко, отколкото предполагат основните характеристики на модела.

По нов път. Макар третата генерация на Scirocco да следва точно пазарното позициониране на първото издание, създателите от Volkswagen са спестили умишлено ретроелементите в дизайна. В това отношение Scirocco от 2008 г. следва концепцията на първообраза, но поема по нов стилистичен и технологичен път, наследявайки класическия Karmann Ghia в средата на 70-те години на миналия век.

Среден разход между 5,4 и 7,7 л/100 км. Комбинацията от висок въртящ момент и нисък разход на гориво преминава като червена нишка през цялата гама от двигатели на новия модел В случая на най-новия TSI с мощност 160 к.с., въртящият момент от 240 Нм е съчетан със среден разход от едва 6,6 л/100 км. Дори и при версията TSI с 200 к.с. и максимален въртящ момент от 280 Нм средният разход на гориво не надхвърля 7,7 л/100 км. Очаквано блестящо в тази насока се представя двигателят TDI, при който 320-те Нм максимален въртящ момент се задоволяват само с 5,5 л гориво. Освен това всички двигатели с мощност до 160 к.с. още от сега могат да изпълнят изискванията на бъдещата екологична норма Euro 5.

Серийно оборудване
Пълна програма. Новият Scirocco ще се нареди сред най-привлекателните като цена (начална от 44 259 лв с ДДС) спортни автомобили на пазара, но серийното му оборудване няма да отстъпва на нивото, характерно за доста по-скъпи спортни купета. Всички версии на Scirocco ще разполагат фабрично със 17-цолови алуминиеви колела, регулируеми във височина предни седалки, облицовани с кожа волан, топка на скоростния лост и ръкохватка на ръчната спирачка, спортни седалки, разделно сгъваема задна облегалка, странични ел. стъкла, климатроник, ESP, спирачен асистент, шест въздушни възглавници, сервоусилвател на кормилната уредба и спортна ходова част. Освен това серийната комплектация на топверсията на новия модел с мощност 200 к.с. се отличава допълнително с хромирани аусусни тръби, тапицерия на тавана в титановочерно и саундгенератор.
Прозрачен покрив. За изобилието от светлина в интериора се грижи допълнително предлаганият панорамен люк, който се простира от предните до нивото на средните странични колони на покрива. С натискане на бутон, прозрачният люк се повдига с 39 мм нагоре, подобрявайки вентилацията на купето. При твърде силна слънчева светлина, люкът може да бъде покрит със специална защитна щора, макар че тези случаи със сигурност ще бъдат редки – стъклото, използвано за панорамния люк, пропуска само 8,2% от ултравиолетовите лъчи.
Източник: autopress.tv

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини