Съпругата на полицая Караджов пак на разпит, чака обвинение

Съпругата и тъщата на задържания за убийството на родителите си полицай Венцислав Караджов са привикани за пореден път на разпит днес в полицията в Пловдив.

Предполагаемата причина за привикването на съпругата Каля Караджова е, че ще й бъде повдигнато обвинение за съучастничество в двойното убийство, съобщи адвокатката на семейството Зоя Тошкова, цитирана от Дарик и Радио Пловдив. 

Миналата седмица 45-годишният Венцислав Караджов бе обвинен, че е убил майка си Божура Караджова (69 г.) и баща си Цветан Караджов (74 г.), като убийството е извършено предумишлено и с користна цел. Телата бяха открити на 17 май от съседка в двора на къщата на семейството в пловдивския кв. "Христо Смирненски". Двамата са били застреляни. 

Тогава изненадващо беше задържана и Каля. Срещу нея обаче не бяха повдигнати обвинения за съучастничество и тя бе освободена. Арестът й стана факт само ден, след като тя обвини пловдивски полицаи в психологически натиск и тормоз. 

Съпругът й Венцислав е задържан за постоянно в ареста. 

Според прокуратурата от доказателствата по делото - експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. За такова престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Караджов ще обжалва мярката си за неотклонение утре.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини