Пингвинът Флоке сменя октопода Паул на Евро 2016

Пингвинът Флоке ще бъде пророкът на Германия за стартиращото днес европейско първенство по футбол. Зоопаркът в германския град Любенау вече събира тълпи, които искат а видят наследника на октопода Паул.

Хумболтският пингвин вече направи и първата си прогноза за дебютния мач на Бундестима срещу Украйна на 12 юни. Той предсказа успех за играчите на Йоаким Льов, слагайки крилото си на топката с германския флаг.

Задачата на Флоке обаче не е лесна, тъй като неговият предшественик бе почти безгрешен в прогнозите си. Паул не позна само два мача на германците на европейското през 2008 година, а две години по-късно на световното бе точен във всичките си предположения. Като бонус той позна и резултата във финала, в който Бундестимът не игра и Испания победи Холандия.

Малко след края на шампионата в ЮАР Паул почина на 2.5-годишна възраст, напълно нормално за своя вид. Той обаче остави трайна следа и днес всеки може да си изтегли мобилното предложение "Ask the octopus", вдъхновено от точните му прогнози. През 2014 година по време на световното първенство в Бразилия "Гугъл" посвети "дудъл" в памет на октопода, в който той гледа от облаците и се двоуми за резултата от мача на деня.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини