Пайе даде крила на "петлите" за късна победа на старта на Евро 2016

    Франция постигна ценна и много трудна победа на старта на Евро 2016. Домакините спечелиха с 2:1 срещу Румъния във вълнуващ мач, с който първенството беше открито.

    В герой се превърна Димитри Пайе, който вкара победния гол в 89-ата минута. Преди това двата състава си бяха разменили по един гол - "петлите" поведоха чрез Оливие Жиру, а малко по-късно Богдан Станку вкара от дузпа.

    В минутите преди мача се проведе кратка, но красива церемония по откриването на турнира.

    Селекционерът на Франция Дидие Дешан пусна в атака Жиру, Пайе и Антоан Гризман. Тримата футболисти на "Лудогорец" - Козмин Моци, Клаудиу Кешеру и Андрей Препелица, останаха резерви за Румъния.

    Домакините останаха изненадани от силната игра на съперника си в началото. Още в четвъртата минута Станку можеше да даде преднина на Румъния, но след удара му отблизо Юго Лорис спаси.

    Постепенно "петлите" изнесоха играта и създадоха няколко добри положения, но Жиру и Гризман направиха пропуски. В 14-ата минута нападателят на "Атлетико" нямаше късмет, като след удара му топката срещна гредата.


    Пайе беше в основата на хубави атаки на отбора си, но липсваше успехът в крайната фаза. Румънците стояха стабилно и добре организирано.

    Второто полувреме също започна с възможност за Румъния, като и този път Станку пропусна. Франция отново отговори с няколко пропуска. В 56-ата минута Пол Погба отправи мощен удар, но топката попадна в тялото на вратаря, който изби. При последвалия ъглов удар Жиру вкара с глава.

    Седем минути по-късно се стигна до дузпа за Румъния след нарушение на Патрис Евра. Станку изпълни точно за 1:1.

    След изравнителния гол румънците продължиха да играят сплотено и уверено. Те бяха близо до спечелването на точка, но в края дойде мигът на Пайе. С много красив, фалцов удар той прати топката в горния десен ъгъл и донесе победата на Франция.

     

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини