ДАНС дебне руснаци за обиди срещу България

ДАНС има задача да следи за публикации от руснаци, които системно обиждат България и целят дестабилизация на страната. Това отговаря премиерът Бойко Борисов писмено на депутата от ГЕРБ Методи Андреев. Отговорът на министър-председателя бе публикуван на сайта на Народното събрание, пише "24 часа".

Ако вредят на интересите ни, може да им се забрани да влизат в страната, пише още в отговора си Борисов.

Питането на Андреев е по повод публикация на руския политолог Сергей Баранов за връщането на Русия на Балканите.

В нея пише, че запазването на стабилността на България няма никакъв смисъл за Русия и страната трябва да бъде върната в лагера на руските съюзници.

Заради тази статия Андреев пита Борисов дали ДАНС ще разследва случая и ще бъде наложена забрана на Баранов да влиза в страната.

Към момента тезите на Баранов не генерират рискове, се казва обаче в отговора на Борисов.

Според него ставало въпрос за еднократна публикация, но ДАНС продължава да следи изявите на руския политолог, както и на други руски автори.

Българското правителство се надява Русия да зачита принципите на върховенство на закона и запазване на териториалната цялост на държавите, завършва писменият отговор на премиера.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ми
    Мислител
    4 -4
    13:11, 19 юни 2016
    Мисля че в анализите, идеите и методите на съществуване на Методи Андреев, също има рискове които вредят на националната сигурност!
  • 2
    Ба
    Бай Гочо
    3 -3
    09:47, 20 юни 2016
    Всеки руски турист е добре дошъл в България, но трябва да се пазим от Путиновите "зелени човечета", които ги има в изобилие и в България. Българските институции трябва да дадът мощен отпор на домогванията на Путиновата администрация и българските им подлоги.
  • 3
    Ку
    кумчо вълчо
    1 -1
    11:00, 20 юни 2016
    Бай Гочо, ти чия подлога си или си от малките червени човечета, които се кланяха във вярност на партията, а сега бързо се пребоядисаха!?
  • 4
    Jh
    JHB
    0 0
    11:31, 20 юни 2016
    Премиерът отново е неадекватен. Онзи ден казал че иска платноходи в Черно море, вместо кораби на НАТО, сдържащи руската агресия, сега пък се НАДЯВАЛ, че русия ще спазва границите на държавите. Видяхме всички колко спазиха границите на Украйна. То бива да си тъп премиер, но това неговото вреди на всички нас
Последни новини