Белгия взе поправителния след разгром срещу Ирландия

Изображение 1 от 6

    Белгия се реваншира на своите фенове за слабото представяне срещу Италия и разгроми Ирландия с 3:0 във втория си мач на Евро 2016.

    "Червените дяволи" взеха първи точки в турнир и се нуждаят от равен с Швеция в последния кръг, за да се класират за осминафиналите. Поражението на скандинавците означава, че Италия печели първото място в група E и ще срещне в директните елиминация втория тим от група D.

    Марк Вилмотс заяви след мача със "скуадра адзура", че ще направи между "две и десет промени". В крайна сметка се спря на три - Раджа Наинголан, Маруан Фелайни и Лоран Симан отстъпиха местата си на Муса Дембеле, Яник-Ферейра Караско и Тома Мюние.

    Включването на Дембеле се оказа много добър ход, тъй като полузащитникът на "Тотнъм" внесе доста спокойствие и ред в средата на терена. Мюние пък бе доста активен по десния фланг и имаше главна заслуга за две от попаденията.

    Белгийците очаквано владееха продължително топката, но през първото полувреме не успяха да създадат много положения срещу дълбоко прибраната отбрана на ирландците. Най-добрият шанс се откри пред Еден Азар в 21-ата минута, но той стреля високо над вратата.

    Само три минути след почивката обаче белгийците получиха шанс да контраатакуват и това веднага доведе до откриването на резултата.

    Лукаку овладя топката в своята половина и даде начало на атаката с пас надясно към Кевин де Бройне. Халфът на "Манчестър сити" направи чудесен проби и върна към нападателя на "Евертън", който от границата на наказателното поле не остави шансове на Дарън Рандолг с левия крак.

    В 57-ата минута Дембеле трябваше да напусне терена, след като получи удар в главата. На негово място се появи Наинголан, а четири минути по-късно Белгия удвои аванса си.

    Мюние получи топката от Азар и центрира отлично от дясното крило към Витцел, който се включи от задна позиция и засече с глава от точката на дузпата.

    В 70-ата минута спорът окончателно беше решен. Мюние отне топката вдясно от собственото наказателно поле и даде началото на контраатака с хубав пас към Азар. Крилото на "Челси" напредна по крилото и след това комбинира с Лукаку, който спокойно направи 3:0 отблизо.

    Белгия постигна най-голямата си победа на европейски финали, а Ирландия остава без успех срещу този съперник в официален мач и сведе до минимум шансовете си да прескочи груповата фаза.

    Тимът на Мартин О'Нийл се нуждае от победа срещу Италия, за да се надява на място сред най-добрите трети отбори, или на разгром срещу "скуадра адзура" и загуба на Белгия от Швеция за втората позиция в група E.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини